Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Petites històries del globus

 
 

 

   
  Il·lustracions d’Ignasi Blanch
Editorial Bambú, Barcelona 2012.
192 pàgines
ISBN: 978-84-8343-237-2


   
 
Text contraportada:

Contes que narren realitats diferents de joves de la mateixa edat de diverses zones del planeta, i contes que retraten diferents realitats de joves en una zona comú per a tots com ho pot ser el metro de Barcelona. Contes que faran reflexionar sobre la convivència i sobre la necessitat d’aconseguir un món més just per a tothom.

 
La novel·la s'ha traduït al coreà (2013)  
 
   
   
Opina l'autor:
 

En un principi foren dues obres independents, Petites històries del Globus i Petites històries subterrànies (ambdós publicats per Casals, el 2001 i el 2003 respectivament).
He volgut parlar dels que vénen de fora, de la immigració. Són històries per apropar el jove d’aquí a la realitat de països desfavorits, els habitants dels quals, tot sovint, han de marxar per aconseguir tirar endavant en una terra que no és la seva i on solen tenir molts problemes. A PHG no hi ha cap immigrant: els protagonistes viuen en els seus països d’origen i el lector s’identifica amb ells. A PHS els personatges són immigrants que coincideixen al metro de Barcelona. És un llibre que funciona bé a les escoles perquè pot ser analitzat, de manera transversal, des de diferents àmbits.

 
 
   
   
La crítica diu:
 

“El text, molt ben portat pel que fa al ritme, el lèxic i l’estructura de cada història, presenta una nova manera de mirar l’entorn que defuig l’asèptica i superficial que venen els majoristes de viatges. Es veu que tota aquesta multitud que es mou a l’altre costat del vidre de l’autocar no són figurants”.

Joan Portell. El Periódico, suplement llibres. 2001.

“Un conjunt de relats breus que fan possible viure i compartir els sentiments i les situacions, a vegades força difícils, de nens i nenes del món, i que mostren les diferències d’oportunitats, climàtiques i de tota mena, que els toca afrontar. Les il·lustracions, que ressalten la naturalitat dels personatges i les peculiaritats del paisatge, contribueixen a conferir el to amical que demana
el text”.

Cavall Fort. Abril 2002.

“Partint d’una línia de relat format de petites històries entrellaçades, el lector té la oportunitat de conèixer i reflexionar sobre les diferents cultures i maneres de viure dels protagonistes, les raons que l’han portat a exilar-se i com encaren una nova vida”

Rosa Mut. Cavall Fort. Setembre 2004

“Àngel Burgas, con su prosa fluida, teje para el lector una red de historias sobre los orígenes y sobre la vida en Cataluña de inmigrantes procedentes de Europa, África y Asia. (...) La estructura de “carrera de relevos” da agilidad y cohesión a los distintos relatos, casi todos de niños o adolescentes. (...) Por su calidad expositiva y porque son historias narradas de forma entretenida, están al alcance de los lectores más jóvenes y también de los mayores”

Clij. Març 2004

Nota: Dos dels contes de Petites històries del globus, “Las noches en las calles de Río” i “Lluvias tropicales”, han estat publicats, analitzats i comentats en dos mòduls de Raabits Spanish (números 9 i 11) de l’editorial alemanya Raabe per a l’estudi del castellà com a llengua estrangera l’any 2006.
 

 

 

 

 

 

 

Llegiu-ne un fragment...