Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > La Mirada Indiscreta

 
 

 

   
 

Editorial Bambú. Barcelona 2015.
211 pàgines
Il·lustració coberta: Luci Gutiérrez.
ISBN: 978-84-246-5493-1
Booktrailer


   
 
Text contraportada:

D'ençà que va heretar dels pares la casa d'estiueig, en Ramon hi passa tots els caps de setmana i dedica moltes hores a un passatemps ben curiós: observar des de la terrassa i descriure en una llibreta els diversos personatges que passegen i s'aturen davant seu, al banc de la vora del riu. Així es converteix en l'espectador de fragments anodins de vides alienes. Però aquest joc aparentment innocent revela una cara fosca i perillosa el dia que s'asseu al banc una desconeguda misteriosa amb una bossa de fer esport. Quan la dona se'n va i es descuida al banc la bossa, en Ramon no sap si intervenir-hi o no. Se l'ha deixada expressament? Tornarà per recuperar-la? Què hi ha dins la bossa? A vegades, una mala decisió ens pot convertir la vida en un malson. Un thriller fascinant sobre els límits de la curiositat.

 
 
   
   
Opina l'autor:
 

El repte era escriure una novel·la negra. Jo, que precisament no en sóc lector freqüent. Em venia de gust no explotar la vessant més psicològica que recentment havia treballat a “Noel et busca”, sinó cenyir-me a l’àmbit quotidià i pragmàtic. “Aquí hi ha un misteri. M’hi capbusso o no? Provo d’estirar fils o no?”. Reconec que el mateix esquema (tot i tractar un tema ben diferent) l’estava treballant també en una altra novel·la. La quotidianitat em va suggerir una casa i una família. De fet, tota la trama de “La mirada indiscreta” passa dins d’una casa, i els dos implicats en el misteri són pare i fill. Hitchcock no només ha inspirat el títol de la novel·la, sinó també algunes situacions, així com la característica principal del protagonista: un innocent que, sense pretendre-ho es veu immers en una història que li és aliena i que resulta ser perillosa.

 
 

   
La crítica diu:
 

Amb La mirada indiscreta Burgas no abandona la tensió narrativa i el misteri, però aquesta vegada hi juga sense pressa. Amb un estil sobri, un narrador en primera persona ens descriu els fets misteriosos que li han succeït arran del seu estrany passatemps: observar les persones que seuen a un banc de davant de casa. A poc a poc ens va involucrant en una aventura perillosa on l'ha abocat la seva –i la nostra- curiositat (…) Malgrat que en algun moment el ball de personatges, d'entrades i sortides, et fa témer de perdre el fil, Burgas acaba controlant l'argument i l'escenari, gairebé teatral, on es desenvolupa l'acció. Un cop tancat el llibre, no pots deixar de preguntar-te: què hauria fet jo si fos en Ramon? On és el límit de la curiositat?

Glòria Gorchs. Revista Faristol

Quan em demanen que recomani un Thriller, recomano títols de llibres que també entrin en el gènere juvenil. Per què? Perquè llegir un llibre de suspens i misteri sembla que fa una mica de respecte davant la por de no arribar a entendre res. A mi realment m'encanta, i gaudeixo moltíssim amb aquestes novel·les. Per això, vull dir, que realment recomano «La mirada indiscreta» per ser un llibre que et mantindrà enganxat en tot moment fins al final.(...) Vaig arribar a pensar que la bossa s'obriria més endavant, i em vaig equivocar. Es descobreix ràpid per conèixer molt millor el que passarà amb el contingut. M'ha agradat molt la narració de l'autor; detallada i alhora és molt directe.

Blog Itsbeautifulove.

 
 

Leed un fragmento...