Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Albums, Adaptacions i Altres > Alicia i el país de meravelles

 
 

 

   
 

Una recreació de Alice in Wonderland, de Lewis Carroll.
Text: Àngel Burgas.
Il·lustració: Ignasi Blanch.
La Galera, Barcelona 2007.
ISBN: 978-84-246-2550-4


   
 
Text contraportada:

Al senyor Dodgson li agrada inventar històries i compartir-les amb altra gent. I l’Alice Liddell s’embadaleix escoltant-les, sobretot quan la protagonista del conte es diu com ella i persegueix un conill molt ben vestit. Una recreació de com es va explicar per primer cop Alícia al país de les meravelles.

 
 
   
   
Opina l'autor:
 

El meu primer àlbum. Els dibuixos de l’Ignasi són fantàstics, d’una delicadesa i un misteri aclaparadors. Vam treballar frec a frec. Amb el text, vaig voler oferir al lector una possible pauta per entendre l’original de Carroll. Evidentment, una pauta molt personal. És, potser, el que jo vaig pensar que l’autor havia volgut dir a la seva amiga Alice amb aquella història absurda i suggeridora

 
 
   
   
La crítica diu:
 

“Cal celebrar que La Galera editi, amb tanta cura, un àlbum que pot ser una primera aproximació a l’obra de Lewis Carroll (...) Burgas, un autor que és conegut més aviat per les seves novel·les juvenils, troba aquí les paraules justes per teixir un text concís però alhora dens, que recorda que les dues Alícies es deuen l’una a l’altra, com narrador i oient, i com a autor i lector. Si es parla de la imatge, el llibre arriba enmig d’un procés de canvi de l’il·lustrador, que gràcies a un traç més lliure i l’ús del bitò, ha aconseguit guanyar en moviment i elegància. De fet, sols amb la imatge de la coberta, Blanch ja ha fet que molts lectors incorporin la seva Alícia a la galeria de personatges que formen l’imaginari col·lectiu.”

Glòria Gorchs. El periódico. 14-2-2008.

 

“D’una manera quasi perfecta i concisa, el text uneix la gènesi amb els principals fets i personatges de la novel·la, tot deixant anar fils suggerents que parteixen de l’obra i conviden a la reflexió sobre l’absurd de la vida, sobre el fet de fer-se gran, sobre les actituds humanes... El text, la il·lustració (en blanc i negre) i tots els elements del llibre, des de la coberta a les guardes, s’uneixen d’una manera precisa i quasi perfecta per explicar-nos uan història que flueix d’una forma poètica i natural”.

Pep Molist. Quadern. El País. 14-2-2008.

 

El col·lectiu RECREAT, ha realitzat una instal·lació de realitat augmentada sobre el llibre Alícia i el País de Meravelles. Mira-la aquí!

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...