Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Albums, Adaptacions i Altres > Donetes

 
 

 

   
 

Autora: Louisa May Alcott (1832-1888)
Versió: Àngel Burgas.
Il·lustracions: Ignasi Blanch.
Lumen, Barcelona 2011.
ISBN: 978-84-488-3179-0


   
 
Text contraportada:

Les quatre germanes March s’estan fent grans mentre el seu pare és a la guerra. La seva mare, la seva tia i els seus veïns, els Laurence, són testimonis de la vida de les quatre noies que, de mica en mica, deixen de ser nenes per convertir-se en dones. Les germanes March passen el trànsit de la infantesa a l’edat adulta vivint, sentint i patint tots els contratemps que, encara avui, més de cent anys després, les noies de tot el planeta reconeixen en aquest llibre, que ja és un clàssic. La seva autora, Louisa May Alcott, es va basar en les pròpies experiències de la seva família per escriure un relat meravellós que és un cant a l’amistat, la solidaritat, l’amor i la passió per l’art i les petites coses.

 
 
   
   
Opina l'autor:
 

Sempre m’ha agradat aquesta història, i la versió que George Cukor va filmar l’any 1933 amb Katherine Hepburn en el paper de Jo March, la reviso com a mínim un cop l’any. L’Ignasi Blanch va tenir la idea de fer-ne una adaptació en format d’àlbum il·lustrat i la va ben encertar. Hi ha ficcions que contenen escenes inoblidables: l’escena en què la Jo March es talla els cabells per poder finançar el viatge a Washington de la seva mare n’és una d’elles.

 
 
   
   
La crítica diu:
 

Cristina Fernández Cubas afirmaba hace poco que todas las escritoras nos hemos sentido alguna vez Jo, la hermana aficionada a contar historias de Mujercitas, la novela autobiográfica de Louisa May Alcott, a la que muchas de nosotras llegamos a través de alguna de sus célebres adaptaciones cinematográficas. Los más pequeños –y acaso con más motivo, las más pequeñas– tienen ahora la suerte de poder disfrutar de una nueva mirada sobre ese texto delicioso, firmada por dos creadores de cuya fructífera colaboración han surgido ya algunos libros de referencia, como la Alicia y el país de las maravillas (La Galera) que publicaron hace cuatro años. En esta ocasión, el sintético texto de Burgas –el formato manda– captura bien el espíritu de la obra original a la vez que pone el acento sobre Jo, la narradora y, de algún modo sutil, protagonista de la historia. El detalle de las ilustraciones, donde el minimalismo cromático y los picassianos rostros aportan un toque inédito de modernidad, completan un álbum perfecto.

Care Santos. Mercurio.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...