Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte

  Albums, Adaptacions i Altres > Poemes a Sara

 
 

 

   
 

Vicenç Burgas. Introducció, selecció i notes a càrrec d’Àngel Burgas.
Editorial Brau, Figueres 2012.
ISBN:


 
Presentació del llibre a Figueres amb Santi Vila, Elisenda Roca, Isabel Rocatti i Glòria Cristina.
 
Text contraportada:

L’articulista i poeta figuerenc Vicenç Burgas (1930-1992) va escriure any rere any, de 1978 a 1992, un poema per a la seva filla Sara. Els fulls manuscrits restaven cada matí del dia de reis entre els regals que la Sara rebia. En els versos, el pare i poeta es dirigeix a la seva filla, li mostra la manera com veu el món, la posa en alerta davant del fet de viure i es deixa portar pel pas del temps que transforma a la Sara nena en una dona.
Als vint anys de la seva mort, Àngel Burgas, escriptor i fill gran del poeta, ha treballat en l’edició dels “Poemes a Sara” que teniu a les mans, i que acompanya amb articles periodístics de Vicenç Burgas escrits durant el període que abasta el poemari. La selecció dels articles es basa en la seva qualitat literària i les referències a aspectes temàtics tractats en els poemes, les notes o la introducció.

 
 
   
 
Opina l'autor:

Llibre homenatge al meu pare als vint anys de la seva mort. Sempre havia pensat fer alguna per ell en una data assenyalada, i aquest recull de poemes i articles és un gest d’aproximació entre pare i fill. El pare mai va arribar a saber que jo seria escriptor professional, i estic segur que saber-ho l’hauria fet feliç.

 
 
 
 
La crítica diu:
 

“Poemes a Sara és un llibre que destil·la emoció. L’emoció que sent Àngel Burgas davant l’obra del seu pare la qual analitza i aprofundeix en un apèndix per ajudar el lector a entendre millor, a través de detalls familiars i moments viscuts, què vol dir el poeta i qui era realment Vicenç Burgas. (...) Un poeta que pren la quotidianitat, les coses properes i locals, com a matèria d’inspiració.”

Cristina Vilą. L'Empordą.

 

Llegiu-ne un fragment...