Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Adults > Show

 
 

 

   
 

Proa, Barcelona 1999.
Col·lecció Beta, n 22
ISBN: 84-8256-853-1
Pàg: 219


   
 
Text contraportada:

Per més que una bola de miralls esquitxi l’espai, des del sostre d’una discoteca, amb una multiplicació de punts de llum i que l’allau de joves provi d’aferrar-se a l’efímer hedonisme de l’instant, la realitat continua fosca i plena de paranys. Als quinze contes que componen aquest Show, hi ha nens que descobreixen brutalment la sexualitat sortint d’escola, pobres que assagen venjances despietades contra els rics, i uns joves que celebren festes on l’èxit i el fracàs es reparteixen al cinquanta per cent de probabilitats. Amb una estètica pròxima al pop, Àngel Burgas ens descobreix el que palpita, aterridor, sota el cabaret de la vida.

 
 
   
   
Opina l'autor:
  El meu primer llibre publicat. Són relats breus sobre les diferents realitats que conviuen en una societat com la nostra. De tendència universalista (una constant en la meva literatura), els personatges viuen situacions que de cop i volta es capgiren i ja no són el que eren. “Fiesteros” que tenen la SIDA, Vampirs i vampiritzats (literalment), il·luminats terroristes que van als programes cutres de la tele o mendicants que són actors i cobren una pasta per sortir en un serial de TV3. Descric les històries i els personatges sense fer judicis de valor.  
 
   
   
La crítica diu:
 

“Àngel Burgas ha compost un retaule inquietant i tràgic en forma de recull de relats curts que ha aplegat sota un títol més que revelador: Show. (...) No té res a veure amb cap de les antologies de relats pròpies dels joves escriptors. La seva força resideix precisament en la diferència, en l’acostament original, i fins i tot marginal, a temes molt actuals i compromesos, sota una estètica que algun crític ha qualificat de pop”.

Natàlia Iglesias. Diari de Girona. Lletres. Març 2000.

“L’univers de Burgas és proper, palpable, tan real i llunyà alhora com els tripis, el jungle, la sida, el trance, la –diguem-ne –pseudocultura juvenil i el misteri –gran, molt gran –que amaga la quotidianitat”.

Moisès de Pablo. Revista de Girona. 2000

 “Sin duda, lo que más entusiasma de Burgas es su capacidad para crear situaciones tan inverosímiles como imprevistas (...) Los dieciséis cuentos que constituyen Show son otros tantos modos de entender la crueldad, el cinismo, la violencia y la ironía de la realidad cotidiana. Todas las historias mantienen la intensidad que requiere el buen relato y un lenguaje hecho a medida del narrador; siempre distinto pero siempre accesible”.

Eusebi Lahoz. Lateral. Març 2000

Show es un conjunto de cuentos, de ambientación urbana, con un punto de dureza que nos puede recordar el dirty realism norteamericano o el neorealismo de los 50 y 60 (...). Con una prosa nerviosa plagada de frases cortas, descripciones sucintas y diálogos creibles, Burgas mueve a sus personajes sobre el mosaico de la locura cotidiana. Protagonizados por adolescentes o por jóvenes despistados llenos de rabia, los relatos del libro –todos titulados en inglés – mantienen una fuerte vinculación con la cultura pop, con numerosas referencias musicales y salidas nocturnas”.

Qué Leer. Febrero 2000.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...