Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Noel et busca

 
 

 

   
  La Galera, Barcelona 2012.
Col·lecció Lluna Roja
215 pàgines
ISBN: 978-84-246-4459-8
Booktrailer


   
 
Text contraportada:

L’Enric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Però de vegades no saber és una protecció i oblidar-ho tot és l’única sortida. Només té una certesa, que algú el busca. I no sap si li convé que el trobin... Un thriller que t’atraparà i et mantindrà en suspens fins al final!

 
 
   
   
Opina l'autor:
 

Durant molt de temps he tingut el cap una idea per ficcionar el tema dels assassins infantils. No sabia en quin moment (ni en quina estructura, ni orientat cap a quin públic) la idea es materialitzaria en una història. Aquesta és l’arrel de Noel et Busca. M’agrada pensar-la com una novel·la moral; una novel·la que planteja qüestions tan transcendentals com ho són el mal, el perdó i la venjança. La segona oportunitat que penso que tots ens mereixem. Surt en una col·lecció crossover, i estic segur que propiciarà el debat sobre els temes difícils que s’hi tracten.

 
 
   
   
La crítica diu:
 

“El desenvolupament de la historia, com les emocions del protagonista i les sensacions del lector, avancen per una serralada de relleus irregulars. El principal atractiu és l’ambigüitat dels protagonistes, el desconeixement i el descobriment gradual d’un tot, però especialment las lluita interna del personatge per començar una vida de cap i de nou i deixar enrere un passat que li ho vol impedir”

Pep Molist. El País. Quadern


“Cinc raons per llegir Noel et Busca. El ritme addictiu: Vet aquí, ara sí, un thriller frenètic. Juvenil, tèrbol i addictiu malgrat els presumptes tòpics inicials (un accident, amnèsia, drogues), el llibre del figuerenc Burgas és pura tècnica: el page turner funciona perquè està pensat al mil·límetre, però també i sobretot... perquè no es nota”.

Ricard Ruiz. Time Out.


“La versalitat d’Àngel Burgas és digne d’elogi. Són pocs els escriptors que salten del conte a la novel·la, de la narrativa d’adults al thriller psicològic per a joves, de les històries de colla a l’àlbum il·lustrat com si res. Bé, com si res és un dir, ja que queda ben segur que, si tot ho fa amb la qualitat que mostra a Noel et busca, mantenir sempre el nivell de qualitat que li és habitual li deu suposar una feina difícil. (...) Burgas construeix aquí una novel·la ben tensada, amb personatges veraços i on el ritme submergeix el lector a la recerca de la realitat”.

Maite Ricart. El Mundo

La novel·la suposa un canvi de registre en l’obra juvenil d’Àngel Burgas, però té en comú amb altres obres seves la predilecció per personatges marginals o marginats. Un thriller realment inquietant, construït sense fissures i sense concessions. El tractament que dóna la tema, lluny de despertar la morbositat, porta a la reflexió. Una novel·la juvenil que haurien de llegir els adults.

Joan Portell. Faristol nº 75.

Noel et busca (...) té un fons que vol gratar les fibres sensibles de zones del cervell que contenen elements gairebé tabús, com ara la capacitat que podem tenir, o no, de matar. Un entramat de molts altres temes de gruix conformen l’obra, com ara les vel·leïtats de la memòria i com ens sentim sense, com mirem de reconstruir el passat desaparegut, i també sentiments com ara la culpa, la set de vanjança, la por, l’angoixa, el penediment i el dret a rebre o concedir el perdó (...) i la identitat, un altre dels temes importants que toca Burgas en aquest thriller psicològic elegant.

Lluís Llort. Cultura PuntAvui.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...