Presentació

Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Segon Trimestre

 
 

 

   
 

La Galera, Barcelona 2009.
Premi La Galera Jóvenes lectores 2008.
ISBN:978-84-246-3110-9
204 pàgines.


   
 
Text contraportada:

Creix el club de la cistella. Nous personatges, nous misteris.
Colar-se de nit a l’escola; tancar una colla de brètols al museu; rebre anònims amenaçadors i utilitzar les classes de música d’un professor particular per a mantenir reunions secretes... El club està més viu que mai!
Obra guanyadora del 1r Premi La galera Jóvenes Lectores, on els jutges són més de 200 lectors i lectores d’entre 12 i 15 anys.

 
 
   
   
Opina l'autor:
 

Segon trimestre es la continuació d’ El club de la Cistella (La Galera 2007), els protagonistes de la qual vam deixar just abans d’iniciar-se les vacances de Nadal. La Martina i els seus amics han tornat a escola, i no abandonen la idea de tirar endavant el seu club. Amb la intenció inicial de fer-ne una trilogia (seqüenciada en els tres trimestres de 1r d’ESO), les aventures de caire social i emocional dels nanos del club, abasten, en aquest Segon trimestre, de Nadal a setmana santa. Les relacions entre els membres de la colla i l’aposta ferma per l’humor, són la columna vertebral d’aquesta novel·la, que ha obtingut el primer Premio la Galera atorgat per un jurat format per 214 nois i noies d’entre 12 i 15 anys de tota Espanya, que van llegir l’original anònim durant l’estiu 2008.

 
 
   
   
La crítica diu:
 

“D’aquest títol resulten atractius la precisió i el coneixement que Burgas demostra del món adolescent, dels mecanismes de comunicació i dels codis, de les reaccions contradictòries, del caos anímic i sentimental. I la sobrietat i respecte amb què ho plasma, amb certa ironia però aconseguint una gran empatia amb el lector, fet que explica el premi La galera Jóvenes lectores 2008. Es llegeix d’una tirada·”

Beatriu Cajal. Faristol 64.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...