Presentació

Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > El club de la cistella

 
 

 

   
 

Premi Josep M. Folch i Torres 2006.
La Galera, Barcelona 2007.
Col·lecció Grumets blaus núm 185.
ISBN: 978-84-246-2543-6
Pàg: 139.


   
 
Text contraportada:

La Martina rep un regal el dia que fa dotze anys: les memòries de l’Anticlub. Anys enrere, la seva germana i uns companys de classe van crear aquest grup, dedicat a lluitar contra les injustícies del barri i de l’institut. I ara la Martina sent la necessitat de tornar a formar una colla com la de la seva germana. Ja ho ha decidit, en parlarà amb els seus amics; però, qui són els seus amics?

 
 
   
   
Opina l'autor:
  La segona generació Anticlub! Els protagonistes no representen tant la diferència física o intel·lectual com era el cas dels seus predecessors. Parlo dels nanos d’avui, més individualistes, carregats de dèries i actituds que freguen el que s’entén per “freaki”. Fa molt més riure que l’Anticlub i toca temes poc habituals: la mort, les pelis de sang i fetge, la màgia negra, la religió.  
 
   
   
La crítica diu:
 

“Si en una coctelera s’hi barregen humor juvenil i temes de rabiosa actualitat políticament incorrectes, se sacseja a ritme de diàlegs directes i sense concessions, i a tot plegat s’hi afegeix un pessic de descripció, sempre que les quantitats s’hagin administrat amb cura, el resultat pot ser un còctel de regust agredolç que fa forat en la memòria lectora dels joves. Un còctel que rebria el nom de El club de la cistella. (...) I és potser aquesta manera tan pròxima a la realitat la que em permet augurar un llarg recorregut a la novel·la. Sense oblidar unes bones dosis d’humor que seria desitjable que tinguessin continuïtat en una tercera entrega”.

Joan Portell. El Periódico. Llibres. Abril 2007.

“El llibre està bastit per un seguit d’anècdotes surrealistes, per les actituds heterogènies dels protagonistes, algunes de les quals incorregibles, per múltiples embolics que convergeixen en aquesta voluntat i objectiu de formar el club de la cistella. Un bon i dinàmic retrat d’una generació, carregat d’humor, i una gran definició d’un pati d’escola de l’actualitat, amb un final un pèl precipitat”

Pep Molist. Faristol. Juny 2007.

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...