Presentació
Biografia
Bibliografia
Adults
Juvenil
Altres
Teatre
Fotos
Contacte


  Juvenil > Max

 
 

 

   
 

Premi Joaquim Ruyra 2003.
La Galera, Barcelona 2004.
Col·lecció El Corsari núm 63.
ISBN: 978-84-246-8263-7
Pàg: 221.


   
 
Text contraportada:

Dos adolescents que viuen a l’Empordà del 2054 es connecten a un joc virtual d’ordinador per viure aventures en el temps i en l’espai que trien. Després de crear una base de dades per fer versemblant la simulació del joc, viatgen a l’Empordà del 2000. Convertits en investigadors privats, han de resoldre el cas d’uns avis perduts que apareixen a les platges de la comarca. Què hi busquen al MAX? Només entreteniment? El MAX crea addicció i castiga les errades en el sistema de joc.

 
 
   
   
Opina l'autor:
  Un thriller de ciència ficció. Viatges en el temps i històries paral·leles que al final convergeixen. Tota la parafernàlia futurista (un futur negre i pessimista) per acabar amb una senzilla, primària i fonamental motivació. Quan vaig a les escoles a parlar del llibre, els lectors sempre ho recalquen: “Tot ho fa per què ningú no l’estima! Només vol tenir un avi!”. Tan simple i fonamental com això, exactament. Penso, modestament, que les dues trames queden molt ben definides i el jove en fa sempre lectures múltiples.  
 
   
   
La crítica diu:
 

“MAX és una novel·la agosarada, que trenca amb la narrativa realista que tant es conrea per a joves i amb el darrer corrent abassegador de tanta narrativa fantàstica, i això ja és una novetat. Una obra que intenta descriure, per sobre de tot i de manera acurada, una societat vers la qual ens encaminem. Certament dura i agressiva, però creïble de totes totes”.

Pep Molist. El País. Quadern. Juliol 2004.

“Trobem emocions que permeten recuperar petits fragments de felicitat o de plenitud del sentit de la vida. Una vida, que segons un dels nois, “és una merda”, i que un metge afirma que no és la vida, sinó “la societat que està malalta perquè permet que un noi pensi això”. Com als contes morals de Swift, la virtut de MAX és fer que a través del món virtual i lúdic on els nois abandonen la realitat, trobem pautes per millorar les relacions amb els altres. (...) En Burgas hi ha un Carver, però també un Calders i un Monzó; un gust, ben modern, per l’allunyament del narrador vers els fets que explica, l’exploració dels límits formals entre ficció i realitat, un joc teatral; la sensibilitat i l’encreuament dels gèneres que enriqueix l’imaginari personal”.

Moisès de Pablo. Diari de Girona. Suplement Lletres. Abril 2004.

“Ciencia ficción e intriga en un relato entretenido y estremecedor. (...) Una compleja trama, bien planteada y resuelta con agilidad casi cinematográfica, que además del misterio y la intriga, ofrece un triste panorama de ese futuro cercano sobre el que el autor nos da información a cuentagotas”.

Clij. Maig 2004.

 

 

 

 

 

 

 

 


Llegiu-ne un fragment...